Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse
Postat de AdrianUdrea in Ciorbe 17 Sep 2018 | 5958 vizualizari
„Provocarea GastroArt”
Pentru ca este una dintre ciorbele copilariei mele, preparata de bunica mea, m-am gandit ca este chiar perfecta pentru a participa cu ea la „Provocarea GastroArt”.
Este o ciorba de cartofi cu multe legume, in special radacinoase, pe care noi o serveam cu ceapa rosie, iar bunicul mai punea alaturi si un țoi cu țuică de prune din productia proprie.
Zicea el ca merge bine cu ciorba acra.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (28)
la 17.09.2018, 17:28
buna buna
la 17.09.2018, 17:59
la 17.09.2018, 18:08
Tare bună este!
la 17.09.2018, 18:08
Bună, ciorbița de cartofi...! N-am acrit niciodată cu corcodușe, nu știu cum este, pentru că eu umplu și folosesc borș...!
la 17.09.2018, 18:30
O portie, sa fie rece si aduc eu ceapa, nu-ti cer....
la 17.09.2018, 18:48
Nu stiam ca se folosesc corcodusele pentru acrit si in alte regiuni in afara de Moldova.Aaaa , deci chiar se face bulion si e cu totul altceva decat in Moldova , banuiesc.
la 17.09.2018, 18:53
Costel, după câte știam eu, în Moldova se acrește cu borș, în Oltenia cu corcodușe, iar în Ardeal cu măcriș, sau varză murată. Dacă greșesc, să mă corecteze cineva...(oricum, în Moldova nu se acrește niciodată cu corcodușe, ci cu borș)
la 17.09.2018, 19:11
La noi nu prea se folosește borșul, doar zeama de varză și corcodușe, sau bulion de corcodușe, roșiile și mai nou, zeama de la murături.
la 17.09.2018, 19:12
Nasa mea de botez, care e din Focsani , acreste doar cu corcoduse .In rest nu ma contrazic pentru ca nu sunt specialist.
la 17.09.2018, 19:13
Merisor , cred ca lafel face si nasa mea, dar eu nu am stiut.
la 17.09.2018, 19:14
Mersi pentru reteta!
la 17.09.2018, 19:36
la 17.09.2018, 21:08
Va multumesc frumos!
la 17.09.2018, 21:15
Ce ciorbă bună!
COMENTEAZA