Ingrediente
- 500 gr carnati afumati
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 2 foi dafin
- 1 ceapa
- 1 felie telina
- 1 tija apio
- 1 /2 lingurita pasta de ardei iute
- 1/2 ardei rosu
- 1 l zeama de varza murata
- cateva boabe de piper
- sare- optional
- patrunjel verde
- marar verde
Mod de preparare
Curatati legumele .
Se cupleaza Multicookerul Philips la retea . Se selecteaza cu tasta Meniu- functia Boil- fierbere si timpul de gatire 50 minute .
Se pun 3 l apa si se aduga ceapa intreaga , piperul ,morcovii si telina taiate cuburi , foile de dafin si pasta de ardei .
Dupa 15-20 minute se aduga carnatii si cartofii taiati cuburi potrivite [ o bucata de cartof trebuie sa incapa cu usurinta in lingura+ putina zeama ].Se fierb cam 15 minute .
Intre timp fierbem separat zeama de varza .
Dupa trecerea a inca 10 minute se pune la fiert in oala tijele de apio taiate feliute si ardeiul rosu taiat cubulete .Nu este necesar ca acestea sa fiarba mai mult de 5 minute . Incercati daca morcovii si cartofii sunt patrunsi.
Adugati zeama de moare in oala principala si mai lasati sa dea un clocot[ 5 minute ] .
Daca legumele se patrund mai repede ,puteti scurta timpii .
Serviti ciorba fierbinte cu marar si patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carnati afumati si zeama de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|