Ciorba de cartofi, cu ciuperci

Postat de RODIMUR in Ciorbe
22 Apr 2019 | 8689 vizualizari
Ciorba de cartofi, cu ciuperci

Aceasta este ultima ciorbiță de post, înaintea sărbătorilor de Paști și acum cred că am făcut o foarte bună alegere în privința ingredientelor, fără să fi premeditat așa ceva. O alegere inspirată, pentru că ne place mult gustul ciupercilor, în orice preparat, iar acum, asociate cu cartofii și cu alte câteva legume, în această ciorbiță ușoară, de post mi se pare că sunt și mai bine puse în valoare. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 300 grame de ciuperci champignons
  • 4 cartofi mari, roz
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 2 cepe
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Cepele și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa și usturoiul.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se taie și se călesc, înăbușit, cu celelalte legume. Când scade lichidul lăsat de roșii, se adaugă pasta de tomate și 100-150 ml de apă. Se lasă în continuare legumele să fiarbă în tigaie, înăbușit, la foc mic.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se pun în oala în care rădăcinoasele sunt aproape fierte.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă legumele călite, cu tot cu sosul care s-a format și se mai lasă ciorba pe foc încă unul-două clocote, când se condimentează cu: sare, piper și cimbru, după care se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjel tocat și se pune capacul pe oală.

După 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, eventual cu un ardei iute proaspăt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Postat de mihaelar63

Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin .  Scurgeti pestele pastrand zeama ....

Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu ciuperci champignon

Postat de RODIMUR

Ciorba de legume, cu ciuperci champignon

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în mai multe ape și se feliază. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2019, 15:30
la 22.04.2019, 15:34
la 22.04.2019, 15:44
Mulțumesc, Daniela!
la 22.04.2019, 16:09
Cred ca este gustoasa!
la 22.04.2019, 16:43
Daaa, mulțumesc frumos, Merișor...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking