Ingrediente
- 6 cartofi roz
- 350 grame de șuncă afumată
- 3 morcovi
- 3 pătrunjei
- 1-2 cepe
- 1-2 roșii
- 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
- 750 ml de moare de varză
- sare
- piper
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.
Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată.
Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa călită. Se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul pe care-l lasă roșiile.
Se curăță cartofii, se spală se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte pe jumătate, odată cu șunca afumată și feliată.
Cât timp fierb cartofii și șunca afumată, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot-două. Se adaugă apoi moarea de varză, se condimentează ciorba cu sare și piper, iar după încă 5 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, ciorba poate fi servită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|