Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

Postat de RODIMUR in Ciorbe
20 Sep 2021 | 2680 vizualizari
Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

Am făcut în urmă cu ceva timp această ciorbă acrită ardelenește, gustoasă și sățioasă. Bună de să nu te mai saturi, până la ultima lingură de ciorbă din farfurie... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 350 grame de șuncă afumată
  • 3 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1-2 cepe
  • 1-2 roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată.

Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa călită. Se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul pe care-l lasă roșiile.

Se curăță cartofii, se spală se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte pe jumătate, odată cu șunca afumată și feliată.

Cât timp fierb cartofii și șunca afumată, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot-două. Se adaugă apoi moarea de varză, se condimentează ciorba cu sare și piper, iar după încă 5 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

CIORBĂ DE IEPURE

Postat de panacris

CIORBĂ DE IEPURE

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...

Citeste continuarea

Bors de sfecla rosie

Postat de Ina

Bors de sfecla rosie

Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii . Ceapa si morcovul le-am tocat  marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate  si bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2021, 17:13
Foarte buna !!!
la 20.09.2021, 17:45
Delicioasă!
la 20.09.2021, 18:51
Foarte gustoasa!!
la 20.09.2021, 20:09
Super!
la 20.09.2021, 22:08
Bună!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking