Ciorba de cartofi noi, cu varza murata si smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
22 Mai 2019 | 4252 vizualizari
Ciorba de cartofi noi, cu varza murata si smantana

Cum apar cartofii noi, ne bucurăm să preparăm din ei fel de fel de mâncăruri, pentru că sunt foarte buni, dulci și cu un gust aparte. Am făcut astăzi și o ciorbiță, la care am adăugat varză murată și la urmă am dres-o cu smântână. O bunătate...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 2 roșii
  • 1/2 varză murată
  • 250-300 ml de smântână grasă
  • 1 ou
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când este cazul.

Cât timp fierb rădăcinoasele, se pregătesc celelalte legume. Se curăță cepele și usturoiul,  se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc și ele, cu ceapa și usturoiul. Se lasă tigaia cu legume la foc mic, ca să mai scadă lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală în câteva ape, se taie cubulețe și se adaugă în oală, când rădăcinoasele sunt pe jumătate fierte.

Se taie fideluță varza murată și se adaugă în oală, după ce au fiert și cartofii două-trei clocote.

Se adaugă legumele călite și se mai lasă ciorba să mai fiarbă încă un clocot, două.

Se amestecă bine smântâna cu un ou și se subțiază cu ciorbă fierbinte. Când smântâna subțiată ajunge la temperatura ciorbei, se adaugă în oală și se micșorează focul de la aragaz, ca să nu fiarbă în clocote, ci încet.

După 4-5 minute de fierbere la foc foarte mic, se condimentează ciorba cu sare și piper, după gust și se ia oala de pe foc. Se presară verdeața tocată, se pune capacul pe oală și ciorba poate fi servită după ce s-a ”odihnit” 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi, cu varza murata si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba manastireasca de legume

Postat de MotanLaOale

Ciorba manastireasca de legume

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert.  Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2019, 00:31
la 23.05.2019, 05:08
la 23.05.2019, 07:36
Mulțumesc, Mimi!
la 23.05.2019, 07:36
Mulțumesc, Diana!
la 23.05.2019, 07:46

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking