Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa

Postat de vasimur in Ciorbe
27 Noi 2017 | 18498 vizualizari
Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa

Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa Este o ciorbă foarte gustoasă și foarte simplu de făcut. Pe lângă faptul că este delicioasă și sățioasă, se poate servi și rece. Am avut un crap mare, de 3 kg, din care am făcut 3 feluri de mâncare. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 4 litri de ciorbă.  

Ingrediente

Ingrediente Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa:

  • 1 pește (am folosit o bucată de file de crap) - se poate folosi și somon, somn, știucă etc.
  • 1 ceapă medie
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 linguri de oțet din vin (sau zeama de la 1/2 lămâie)
  • 200-300 ml suc de roșii
  • pătrunjel verde tocat
  • ardei iute

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa:

Curățarea peștelui:

 Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Capul, coada și o mică parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei iar din celălalt am preparat încă două feluri de mâncare.

Pregătirea ciorbei de pește:

Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se dau prin răzătoarea mică. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se toarnă uleiul într-o tigaie, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă și celelalte legume. Se omogenizează și se lasă la călit până ce se înmoaie. Intre timp am pus capul, coada și șira spinării, într-o oală la fiert, cca 10-15 minute, pentru a pregăti supa-bază de pește. Strecurăm zeama într-o altă oală. Am fiert separat și orezul pentru ca să nu se tulbure ciorba. În supa-bază de pește punem și legumele preparate anterior, împreună cu orezul, bucățile de pește și sucul de roșii și se lasă să fiarbă nu mai mult de 15-20 minute. La sfârșit se ia de pe foc și se adaugă oțetul (sau zeama de la 1/2 lămâie), sare, piper și boia dulce, după gust.

Nu uitați de verdeața de pătrunjel care îi va da nu numai gust bun ci și un aspect foarte plăcut. Cine dorește poate să servească ciorba de pește și cu ardei iute.

Poftă bună!

Va indemn sa preparati si reteta de Ciorba de peste, la care se foloseste cap de peste, incredibil de gustoasa. Un deliciu este si Ciorba cu perisoare din peste, n-o sa va para rau daca o veti incerca.

Pentru felul 2 puteti face un Peste cu rosii si usturoi la cuptor, o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba taraneasca de pui

Postat de camelia75

Ciorba taraneasca de pui

Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar. Dupa ce a dat in cateva clocote se...

Citeste continuarea

Bors de porc cu stevie si zucchini

Postat de katty

Bors de porc cu stevie si zucchini

Spalam carnea bine dupa ce a fost portionata si o punem la fiert in apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2017, 23:09
la 27.11.2017, 23:13
Ce bunatate!
la 27.11.2017, 23:18
Imi place cum ai preparat ciorbita de peste
la 28.11.2017, 01:02
la 28.11.2017, 06:34
Buna ciorbita!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking