Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 1 os afumat de porc [ de casa]
- 1 ceapa mare
- 1 ardei kapia rosu
- 1 patrunjel nou radacina
- 2 morcovi noi
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 legatura mica frunze telina
- 1 legatura frunze patrunjel
- 50 ml bulion rosii
- 200 ml smantana
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2-3 linguri otet mere
- piper
- sare[optional ]
Mod de preparare
Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa sa-l acopere).
Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la fiert in oala unde osul deja fierbe. Se pune si cimbrul maruntit.
Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun si ei la fiert .In maximum 15 -20 minute toate legumele sunt deja gata fierte .
Amestecati bulionul cu smanatana intr-un bol si diluati cu zeama calda de la supa .Daca turnati zeama amestecand, smantana nu va face cocoloase .
Dati focul mai mic si turnati smantana cu bulion , amestecand .
Taiati marunt verdeturile , prima data puneti ceapa si usturoiul ,apoi frunzele verzi.
Osul se scoate separat si daca inca nu a dat nimeni atacul la el :)) il curatati de carne iar bucatelele salvate le puneti inapoi in ciorba .
Eu am acrit cu otet de mere suplimentar .
Piparati , sarati doar daca e nevoie .Serviti cu ardei iute si ceapa verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|