Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
20 Mai 2013 | 33558 vizualizari
Ciorba  ardeleneasca  de cartofi cu os afumat

O supa de cartofi cu smantana simplu de preparat care noua ne place mult . Fiind o ciorba din zona o prezint cu drag intr-una din farfuriile traditionale mostenita de la bunica !!!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 os afumat de porc [ de casa]
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 patrunjel nou radacina
  • 2 morcovi noi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 50 ml bulion rosii
  • 200 ml smantana
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2-3 linguri otet mere
  • piper
  • sare[optional ]

Mod de preparare

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere).

Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la fiert in oala unde osul deja fierbe. Se pune si cimbrul maruntit.

Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun si ei la fiert .In maximum 15 -20 minute toate legumele sunt deja gata fierte .

Amestecati bulionul cu smanatana intr-un bol si diluati cu zeama calda de la supa .Daca turnati zeama amestecand, smantana nu va face cocoloase .

Dati focul mai mic si turnati smantana cu bulion , amestecand .

Taiati marunt verdeturile , prima data puneti ceapa si usturoiul ,apoi frunzele verzi.

Osul se scoate separat si daca inca nu a dat nimeni atacul la el :)) il curatati de carne iar bucatelele salvate le puneti inapoi in ciorba .

Eu am acrit cu otet de mere suplimentar .

Piparati , sarati doar daca e nevoie .Serviti cu ardei iute si ceapa verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat

Postat de gurita_ta2005

Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat

Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra. Ciolanul il...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole ardeleneasca

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole ardeleneasca

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2013, 12:50
Mmmm, ce bine suna pui de-o masa ???
la 20.05.2013, 12:54
buna buna
la 20.05.2013, 12:56
Laura , la schimb cu pui pe sticla !!!
la 20.05.2013, 12:57
Daa , se stie . Cunosc un Motan cu antecedente , caruia-i place mult afumatura
la 20.05.2013, 13:00
Bine Mihaela tai acum un copanel din el

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking