Ingrediente
- 1 os afumat de casa
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 1 ardei
- 1 ardei iute rosu
- 1 kg cartofi
- 2 gulii
- 200 gr smantana
- zeama de lamie
- patrunjel verde
- sare optional
Mod de preparare
Puneti osul afumat la fiert si dupa primul clocot aruncati o apa .
Puneti 3 l apa si continuati firberea .
Curatai si spalati legumele .
Puneti la fiert ceapa si ardeiul cubulete , morcovul rondele si gulia cuburi .
Dupa 10 minute puneti si cartofii taiati tot cuburi [ acestia se ferb mai repede ]
Cand toate legumele sunt fierte [ aprox 20-30 min .]dregeti ciorba cu smantana.
Sare posibil sa fie suficienta cea din afumatura .
Alegeti carnea de pe os si o serviti taiata cuburi in farfurie .
Serviti ciorba acrita cu zeama de lamaie si asezonata cu patrunjel si ardei iute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu gulii si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|