Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean

Postat de babi5 in Ciorbe
19 Mai 2014 | 3459 vizualizari
Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean

Orisice inventie cu rezultate bune este binevenita pentru mine ,si o sa va placa si voua daca incercati . Mi-a ramas putina carne tocata cam 500 gr si pentru ca nu-mi ajungea numai de perisoare am incercat sa fac ceva care sa placa ,Asa ca am facut o combinatie de ciorba de cartofi cu perisoare si la final am asezonat cu leustean din belsug......yamiiiii ce bunatate ..

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 500 gr carne tocata porc
  • 100 gr orez
  • 2 oua
  • 300 gr morcov
  • 150 gr patrunjel
  • 2 cepe de marime medie
  • 1 felie telina
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1/2l bulion casa
  • leustean
  • 1 foaie dafin
  • 1 ardei galben
  • 100 ml ulei,

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete,zarzavatul ,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt .

Frunzele de leustean se spala si se toaca . Orezul se spala apoi se amesteca cu carnea tocata si ouale, se potriveste  de sare si piper si se amesteca bine ,se pune deoparte .

Intr-o oala se pune uleiul  impreuna cu zarzavatul ,ceapa si ardeiul tocat, si se calesc cu putina apa.

Se adauga cartofii,  se mai lasa si ei putin la calit  cu zarzavatul,  apoi completam cu apa calda ( 2,5l ).

Potrivim de sare ,piper ,vegeta ,adaugam si foaia de dafin  si lasam sa fiarba la foc incet .

Cind cartofii sunt fierti  pe jumatate  adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp ,si lasam sa fiarba in continuare  ,cca 10 min.

Apoi adaugam bulionul  si asezonam cu leustean verde ..

O altfel de ciorba care va garantez pe cuvint ca  a iesit super ,super buna . V-o recomand  cu drag si sa va fie de folos .. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu perisoare si leustean" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...

Citeste continuarea

Bors taranesc de perisoare

Postat de RuxyRux

Bors taranesc de perisoare

Perisoarele: toc carnea impreuna cu ceapa, adaug orezul spalat, sarea, oul, uleiul si omogenizez compozitia. Intr-o lingura, sau doua de ulei pun ceapa tocata, adaug si legumele congelate, pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2014, 19:12
la 19.05.2014, 19:12
la 19.05.2014, 19:12
la 19.05.2014, 19:16
la 19.05.2014, 19:28
Buna ciorbita ai facut!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking