Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
14 Oct 2016 | 5318 vizualizari
Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Este o ciorba tare buna, acrisoara, iar fetita mea o adora.

Ingrediente

  • Pentru ciorba:
  • o tija de apio;
  • un ardei gras;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 1,5 l apa;
  • doi cartofi (250 g);
  • 4 linguri de suc de rosii;
  • un fir mare de leustean;
  • o lingurita de Bors Magic;
  • un varf de lingurita de amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru);
  • sare.
  • Pentru perisoare:
  • 250 g carne tocata de porc;
  • o ceapa;
  • un ou;
  • putina sare;
  • putin piper macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce.

Mod de preparare

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Legumele se pun la fiert in 1,5 l apa impreuna cu putina sare pentru 5-10 minute, apoi se adauga cartofii (curatati de coaja, spalati si taiati cubulete). Se lasa la fiert in continuare, circa 15 minute, timp in care se pregatesc perisoarele. 

Carnea tocata se amesteca cu ceapa curatata de foi, spalata si tocata, oul, putina sare, putin piper macinat si o lingurita de boia de ardei dulce (ca perisoarele sa fie mai fine se poate da amestecul prin robotul de bucatarie). Se formeaza perisoarele si se pun, rand pe rand, in apa clocotita. Se lasa sa fiarba in continuare. Se mai adauga apa daca este necear.

La final, cand carnea este fiarta, se adauga sucul de rosii, firul mare de leustean spalat, o lingurita de Bors Magic si un varf de lingurita de amestec de ierburi, dupa care se potriveste ciorba de sare.

Se serveste cu leustean proaspat tocat si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....

Citeste continuarea

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Postat de merisor67

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta. Curatam ceapa,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 14.10.2016, 15:07
Ce bunatate! Imi place!
la 14.10.2016, 15:12
buna buna
la 14.10.2016, 15:16
Ce bine arata
la 14.10.2016, 15:20
ce ciorbica buna ne-ai adus , buna tare ar fi o portie
la 14.10.2016, 15:56
asta fac si eu acum!! Buna tare ciorbita asta!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking