Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Postat de Oana in Ciorbe
22 Oct 2014 | 18286 vizualizari
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Ingrediente

  • 4-500 gr ciolan afumat fara os
  • un morcov mare
  • o radacina de pastarnac
  • jumatate de telina mica
  • o ceapa
  • un gogosar sau ardei gras
  • 4-5 cartofi rosii
  • o cana de bors
  • 200 gr smantana
  • un ou
  • sare
  • tarhon uscat

Mod de preparare

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde cat de multa ciorba vreti sa faceti. Se pune la fiert.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cuburi mai mari sau mai mici, dupa preferinta. Cand carnea a inceput sa fiarba se adauga si legumele. Eu le pun pe toate odata si le las cam 20 de minute, pana sunt moi. Se adauga borsul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se potriveste de sare.

Smantana se amesteca intr-un bol mai mare cu galbenusul de ou, apoi se adauga peste ea cate un polonic de supa fierbinte, pana smantana se incalzeste bine. Se rastoarna apoi peste ciorba si se da focul mai mic. Se mai lasa 2-3 clocote si se opreste focul. Albusul de ou se bate cu furculita si se toarna putin cate putin in ciorba, formand zdrente cu furculita.

La final de presara tarhon uscat. O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

"Zama" de cartofi cu afumatura

Postat de amalia01

"Zama" de cartofi cu afumatura

- - intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole ardeleneasca

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de fasole ardeleneasca

Fasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2014, 16:33
Ai zis ciolan?
la 22.10.2014, 16:36
hmm ce ciorbica buna ai adus ,
la 22.10.2014, 16:45
foarte buna
la 22.10.2014, 16:49
ce bunatate
la 22.10.2014, 16:49
garantez ca a fost buna!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking