"Zama" de cartofi cu afumatura

Postat de amalia01 in Ciorbe
19 Dec 2014 | 3704 vizualizari
"Zama" de cartofi cu afumatura

O "zama" pe care bunica ne-o pregatea in vacanta de iarna, dupa ce taia porcul si afuma ciolanele.

Ingrediente

  • - 1 buc de ciolan afumat
  • - 2 morcovi
  • - 1 ceapa alba
  • - 8 cartofi rosii mari
  • - sare
  • - tarhon (o lingurita)
  • - smantana

Mod de preparare

-- intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os;

- intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in apa cu putina sare;

- cand sunt aproape fierte adaugi carnea de pe ciolan si cartofii curatati si taiati cuburi;

- lasi la fiert pana cand totul este bine patruns;

- la final adaugi tarhonul tocat si dregi cu Maggi secretul gustului intensavor de legume;

Servesti in strachina de lut, dreasa cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Zama" de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen

Postat de mihaelar63

Zama  de cartofi cu afumatura, anis si chimen

Cartofii se spala si se taie cuburi mai mari. Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete. Gogosarul...

Citeste continuarea

Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Postat de Sidy

Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam putin. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba.Carnatul il taiem felii subtiri si il adaugam in ciorba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2014, 20:28
Parca-i simt gustul
la 19.12.2014, 20:42
buuuuuna
la 19.12.2014, 21:44
E tare buna!
la 19.12.2014, 22:59
la 19.12.2014, 23:08

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking