Ingrediente
- 1 kg varza
- 1 ciolan afumat
- 1ceapa alba
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 2-3 linguri de smantana
- 1 galbenus
- 3-4 cartofi
- 1 lingura de vegeta/piper/ghimbir/
- 2 linguri de praf de bors magic
- patrunjel
Mod de preparare
Varza se da pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare, punem putina sare si stoarcem zeama care se lasa. Se muta intr-un alt castron si se presara praf de ghimbir deasupra.
Ciolanul il punem la fiert in apa cu 1 lingura de vegeta si putin piper.
Ceapa se toaca marunt, telina se da pe razatoare, morcovul se taie feliute subtiri, iar pastarnacul feliute. Se pun la calit in ulei de masline.
Dupa circa 45 minute legumele calite, impreuna cu cartofii taiati cuburi si varza se adauga in oala peste ciolan.
Se lasa la foc mic sa fiarba.
Cand e aproape gata ,adaugam condimentele,iar intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si praful de bors.Se pun 2-3 polonice de zeama fierbinte,amestecand continuu.La fel se procedeaza si cand se pune in oala,se amesteca continuu.
Se serveste cu patrunjel tocat marunt
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|