Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic

Postat de merisor67 in Slow Cooker
21 Oct 2019 | 3944 vizualizari
Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic

Atât de gustoasă este această Ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat, că odată preparată, se cere rapid repetată. Dar și mai gustoasă a ieșit preparată la Slow Cooker 6L DuraCeramic Saute Crock Pot, pentru că s-a gătit lent și s-au păstrat toate gusturile ingredientelor, fără a se diminua din aroma lor. Este minunat un așa aparat de gătit la casa omului, pentru că efectiv preia din atribuțiile acestuia în bucătărie. Este simplu de folosit și gătește mâncărurile lent, păstrând savoarea ingredientelor și fără a fi necesar să se intervină asupra acestora. Se adaugă ingredientele în vas, se acoperă și se pornește pentru intervalul de timp necesar și gata. Ne putem vedea în continuare de alte activități administrative. Putem pleca la piață, sau la serviciu, iar când ne întoarcem, mâncarea ne așteaptă caldă, tocmai bună de savurat. Da, mâncarea o găsim caldă pentru că Slow Cookerul Crock-Pot trece automat pe funcția de păstrare la cald, după expirarea timpului setat. Cum să nu-ți dorești un așa aparat! Și cum în luna octombrie sărbătorim Crocktober, adică bucuria de a mânca sănătos și delicios, preparând mâncărurile la minunatele aparate slow cooker Crock Pot, vi le recomand cu toată încrederea. Găsiți o gamă variată de aparate Crock-Pot, de la slow-cookere digitale, sau manuale, dar și acest Slow Cooker 6L DuraCeramic Saute Crock Pot, accesând site-ul crockpot-romania.ro.

Ingrediente

  • 1/2 varză albă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 kg ciolan cu os, afumat
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 150 gr suc de roșii
  • 2 l apă
  • sare și piper
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • mărar verde și pătrunjel verde
  • Pentru servit:
  • smântână
  • oțet sau zeamă de lămâie
  • ardei iute

Mod de preparare

Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un morcov l-am tocat cuburi, iar unul l-am dat pe răzătoare pentru a colora frumos ciorba. Luăm vasul ceramic din aparat și îl transferăm pe aragaz. Foarte mult îmi place că putem folosi vasul și pe aragaz și în cuptor, nu doar în Slow Cooker. Punem 2 linguri de ulei în el și călim ceapa, împreună cu usturoiul, doar până își schimbă ușor culoarea. Adăugăm morcovii și păstârnacul și continuăm călirea lor pentru 2-3 minute. Apoi adăugăm sucul de roșii, mai amestecăm puțin cu o spatulă de silicon, sau de lemn și stingem focul. Punem vasul la locul lui, în aparatul slow cooker Crock-Pot 6l Duraceramic. Tocăm varza și o adăugăm în vas. Adăugăm și ciolanul afumat și completăm cu apă cât să fie vasul umplut pentru 3/4 din capacitatea lui. Adăugăm și crenguța de cimbru, puțină sare și piper și acoperim vasul cu capacul din dotare. Conectăm slow cookerul la sursa de curent și comutăm butonul pentru temperatură pe poziția 2, iar butonul pentru timp la 4 ore și 30 de minute. Timpul se poate seta din 30 în 30 de minute. u 5-6 minute înainte de expirarea timpului, dacă suntem pe lângă Slow cooker, ridicăm capacul și adăugăm mărarul tocat. Dacă nu suntem lângă aparat, îl putem adăuga și mai târziu, odată cu pătrunjelul care se adaugă de regulă la final. Important este să mai păstrăm capacul peste vas după ce adăugăm mărarul, ca acesta să-și poată lăsa savoarea în delicioasa Ciorbă ardelenească de varză cu ciolan. Servim ciorba fierbinte, acrită după gust, cu oțet sau zeamă de lămâie. Este foarte gustoasă cu o lingură de smântână și ardei iute!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert fudge de ciocolata la slow cooker Crock-Pot

Postat de AlexTeacher

Desert fudge de ciocolata la slow cooker Crock-Pot

Adauga smantana, untul de arahide, sarea de mare, laptele condensat si untul in slow cooker-ul Crock-Pot 3.5L Manual White. Pune capacul, seteaza modul de gatire "low" si...

Citeste continuarea

Friptura de vitel la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Friptura de vitel la slow cooker Crock-Pot

Se curata ceapa si se da pe razatoarea mica. Bucata de pulpa se curata, se spala, se usuca si se taie in felii groase. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si ceapa rasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2019, 16:44
buna buna
la 21.10.2019, 17:45
O bunătate!
la 21.10.2019, 18:01
Buna!
la 21.10.2019, 18:03
Vă mulțumesc!
la 21.10.2019, 18:43

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking