Ciorba de fasole acrita cu corcoduse

Postat de AndrutzaP in Mancaruri de post
29 Mar 2016 | 6492 vizualizari
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse

Am aceasta reteta de la bunica mea. Este unul dintre felurile mele preferate de mancare. O pregatesc cu mare drag de fiecare data.

Ingrediente

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ulei
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 lingura seminte de marar
  • 1 cana gem acru de corcoduse

Mod de preparare

Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole. 

Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie sa se inmoaie morcovul si ardeiul. 

Dupa ce fasolea si toate legumele sunt fierte, acriti ciorba cu gem acru de corcoduse. Nu stiu daca se gaseste in comert, eu il am de la bunica mea care il pregateste in casa. Aveti grija ca este destul de acru si contine si sare. O data cu acreala puneti in oala si semintele de marar, acestea vor da un gust intens de marar). Mai lasati sa fiarba cat sa se omogenizeze si sa se acreasca ciorba.

Potriviti de sare si, dupa ce ati oprit focul, puneti cele 2 legaturi de marar tocate marunt. Daca nu va place mararul asa mult, puteti pune mai putin.

Se serveste atat calda cat si rece. Eu o prefer rece cu ceapa verde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Postat de anuta

Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2016, 10:57
Si eu o fac la fel! Tot de la bunica mea stiu
la 29.03.2016, 11:07
la 29.03.2016, 11:16
la 29.03.2016, 11:26
Excelenta!
la 29.03.2016, 11:26

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking