Ciorba de fasole boabe, de post

Postat de merisor67 in Ciorbe
11 Mar 2015 | 35908 vizualizari
Ciorba de fasole boabe, de post

Este cea mai buna ciorba, dupa parerea baietilor mei, indiferent ca este de post sau cu ceva afumatura de porc! De data aceasta am ales s-o prepar de post, pentru ca am la masa pe cineva care tine post.

Ingrediente

  • 500 gr fasole, boabe
  • 4 l apa+1 l
  • 2 cepe galbene, mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • 3 foi dafin
  • putin ghimbir ras
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de ardei

Mod de preparare

Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita.

O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou fasolea la fiert, in apa calda de data aceasta.

Repetam procedeul inca odata, dupa care punem fasolea la fiert in 4 l apa.

O lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incepe sa se inmoaie usor.

Tocam ceapa si o adaugam peste fasole.

Restul legumelor le curatam si le tocam marunt, apoi le calim usor in uleiul de masline.

De fapt le vom inabusi sub capac.

Presaram peste legume, sare, piper si cimbru, adaugam si foile de dafin si ghimbirul ras si le lasam pana se vor patrunde bine.

Le adaugam peste fasole, cand bobul de fasole se patrunde bine.

Mai asezonam cu condimente si sare, dupa gust, adaugam si tarhonul si pasta de ardei si mai lasam fasolea pe foc pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul verde, tocat.

Servim ciorba cu ceapa rosie, sau cu muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Retete similare

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Postat de autodiag

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2015, 11:53
cat de mult imi place aceasta ciorba si cat de rar o gatesc
la 11.03.2015, 11:54
Cristina, nici eu nu o gatesc prea des, cam odata la doua luni
la 11.03.2015, 11:56
oricum mult mai des decat mine
la 11.03.2015, 12:08
Ce bunatate!
la 11.03.2015, 12:16

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking