Ciorba de fasole boabe, de post

Postat de AdrianUdrea in Ciorbe
2 Apr 2017 | 13971 vizualizari
Ciorba de fasole boabe, de post

Ciorba de fasole este de departe preferata mea din categoria ciorbelor de post. Este simpla si foarte gustoasa si perfecta pentru a fi inscrisa la „retete de post economice"

Ingrediente

  • 250 g fasole, boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • tarhon
  • 400 g rosii conservate, in suc propriu
  • apa
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare

Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider.

A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in apa cat sa fie acoperite bine, cu un varf de lingurita cu bicarbonat de sodiu.

Se lasa sa dea in doua-trei clocote, apoi se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calda si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte, fara bicarbonat de data aceasta.

Se repeta procedeul inca odata, iar a treia oara se pune fasolea la fiert, definitiv in multa apa (3 l).

Ceapa se curata și se toaca solzisori, morcovul si pastarnacul se curata si se toaca in cuburi.

Se calesc legumele in ulei incins, adaugand din cand in cand, si cate putina apa si se asezoneaza cu sare si foi de dafin.

Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga legumele, iar peste 10 minute se adauga rosiile.

Se lasa sa fiarbă pentru alte 15-20 de minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru si tarhon.

La final, cand se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt.

Se serveste cu muraturi, ceapa rosie, sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Postat de MotanLaOale

Ciorba primavaratica de fasole boabe

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Postat de autodiag

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2017, 11:39
Si la noi e cea mai mancata ciorba, daca s-ar putea si zilnic! ) Tare buna e si obligatoriu cu ceapa rosie.
la 02.04.2017, 11:43
tare gustoasa
la 02.04.2017, 12:22
buna buna
la 02.04.2017, 12:36
Ma bag si eu la o portie, chiar si postita....
la 02.04.2017, 13:06
buna

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking