Ingrediente
- Ingrediente Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post
- 300 gr fasole uscata fiarta in prealabil
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 1 ardei gras
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 150 gr rosii pasate
- boia dulce afumata
- 1 foaie de dafin
- leustean verde\
- marar verde
Mod de preparare
Cum se prepara Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post
Fasolea lasat la inmuiat cateva ore o fierbem intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de fierbere.
Curatam legumele si le spalam, apoi le tiem cubulete.
Intr-o oala punem la calit in ulei morcovul, telina, ardeiul gras si ulterior ceapa. Cand s-au inmuiat usor, stingem cu zeama de la fasole, adaugam cimbrul si foaia de dafin. Lasam sa fiarba 15 minute, dupa care adaugam rosiile, piperul, sare dupa gust, boiaua afumata, iar dupa 10 minute boabele de fasole. Daca este nevoie mai adaugam zeama de la fasole sau apa. Fierbem 10 minute, dupa care adaugam mararul si leusteanul verde tocate fin.
Servim cu muraturi, ceapa rosie sau salata de varza.
Buna si de post este si Iahnia de fasole, de post pe care o putem servi alaturi de o Salata de ardei copti cu usturoi sau ne putem ospata cu o Fasole batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata, reteta gustoasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|