Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Postat de merisor67 in Ciorbe
20 Iul 2016 | 4042 vizualizari
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură, așa că am combinat poftele și a rezultat o delicioasă ciorbă de fasole verde cu dovlecel și scăriță afumată.

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras, verde
  • 250 g roșii pentru ciorbă
  • 150 g bulion de zarzăre/corcodușe
  • 25 ml ulei
  • 750 g scăriță afumată
  • 4 l apă
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar

Mod de preparare

Porționăm scărița, o clătim bine cu apă caldă și o punem la fiert, în apă cât să o acopere.

Într-un alt vas, punem uleiul la încins și înăbușim ceapa și rădăcinoasele tocate în cuburi.

Nu le călim, le înăbușim sub capac, picurând peste ele și câte puțină apă călduță.

Când scărița atinge punctul de fierbere, o mai lăsăm să fiarba vreo două-trei clocote, apoi scurgem apa, o clătim cu apă fiartă și o punem din nou la fiert în 4 l de apă.

Înlăturăm spuma care se formează, apoi, cînd carnea este ușor pătrunsă, adăugăm legumele înăbușite, iar peste 5-6 minute, fasolea verde, curățată de capete, spălată și ruptă mai mărunt, precum și dovlecelul curățat și tocat în cubulețe.

Acoperim vasul și lăsăm ciorba de fasole verde cu dovlecel și scăriță afumată să fiarbă până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.

Adăugăm roșiile pentru ciorbă, bulionul de corcodușe, iar la primul clocot de la adăugarea acestora, presărăm cimbru, tarhon, foile de dafin, adăugăm ardeii tocați în cuburi și potrivim gustul de sare și piper.

Piperul este opțional, poate fi adăugat în timpul servirii, dacă se dorește.

Mai lăsăm ciorba de fasole verde cu dovlecel și scăriță afumată să fiarbă 10-15 minute, pentru a se aromatiza de la condimentele adăugate, timp în care adăugăm și mărarul tocat fin, apoi stingem focul și presărăm deasupra ciorbei, pătrunjelul tocat.

Este o ciorbă de vară ușor acrișoară și cu gust de afumătură, care poate fi servită ca atare, cu ardei iute, sau cu smîntănă.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Ciorbita de legume cu scarita afumata

Postat de vero_closca

Ciorbita de legume cu scarita afumata

Se curata,se spala si se taie zarzavatul dupa preferinta, iar scarita se taie felii. Se pune ceapa,morcovul,pastarnacul,patrunjelul,gulia,fasolea verde sa se caleasca putin in ulei,se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2016, 14:27
Foarte buna!! As cam vrea si eu o portie
la 20.07.2016, 14:27
delicioasa
la 20.07.2016, 14:27
Hai la Pitesti!
la 20.07.2016, 14:32
Ce bine ii la tine acolo
la 20.07.2016, 14:43
Wow din asta nu refuz

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking