Ciorba de gaina ( de curte)

Postat de aliliana in Ciorbe
5 Ian 2013 | 28039 vizualizari
Ciorba de gaina ( de curte)

Ingrediente

  • 4 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei
  • telina
  • sare dupa gust
  • rosii
  • carne de pasare
  • leustean
  • 1 l zeama de varza
  • 3,5 l apa

Mod de preparare

Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere pentru a fi data intr-un clocot. Prima apa se arunca, dupa care se adauga carnea impreuna cu apa in vasul pentru ciorba si se lasa la fiert cu sare. 

Dupa un timp (verificam carnea cat este de fiarta) se adauga legumele. 

Cand legumele si carnea au fiert de adauga rosiile (se spune ca rosiile intaresc carnea si legumele daca nu sunt fierte bine). Dupa ce rosiile au fiert se pune zeama de varza. Dupa ce da in clocot  se adauga fideaua. Necesita fierbere nu mai mult de trei minute. Se adauga leusteam ( uscat, verde, congelat, dupa posibilitati)

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina ( de curte)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Postat de Dya

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe, de post

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de fasole boabe, de post

Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider. A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2013, 20:29
cea mai sanatoasa ...
la 05.01.2013, 20:29
delicioasa,vreau o portie
la 05.01.2013, 20:32
Cu drag Bya.
la 05.01.2013, 20:32
Este Andreea. Adevarat.
la 05.01.2013, 20:40
daaaaaaaaaaaaa..cea mai buna!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking