Ingrediente
- 1 gaina cam de 1.250 kg
- 2 l apa
- 1/2 l bors sau zeama stoarsa de la o lamaie
- 1 morcov
- 1ardei gras
- 1 felioara telina
- 2 cepe
- 1 lgt patrunjel verde
- 1/2 sare
- piper
- cimbru
- 2 lgt loboda
- taitei casa
Mod de preparare
Se curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si ceapa.Se adauga si putina sare,piper,cimbru.In timp ce fierbe ciorba se pregatesc taiteii.Cand gaina si zarzavatul este fiert,supa se strecoara in alt vas,se pune din nou pe foc,si cand a inceput a clocoti se adauga taitei sa fiarba.Cand sunt aproape fierti,se pune gaina portionata in bucati potrivite,zarzavatul si se acreste putin cu bors care este in prealabil adus la temperatura de fierbere,sau zeama de la o lamaie.La final se adauga patrunjel taiat fin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba (zeama de gaina )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|