Ciorbă de găină

Postat de Retetegg in Ciorbe
14 Dec 2011 | 12029 vizualizari
Ciorbă de găină

Fiindca gaina noastra nu a fost foarte batrana a fiert relativ repede si ciorba a fost o bunatate! Va invit la o portie daca nu ma credeti! :)

Ingrediente

  • 1 gaina (piept, spate, aripi, ficatei, gheare, pipota - doar pulpele nu),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 cartofi,
  • 2-3 linguri mix de legume (mazare, fasole pastai, morcov, etc),
  • 3 rosii,
  • 1/2 telina,
  • taitei,
  • patrunjel,
  • sare

Mod de preparare

Gaina a fost deja portionata de socra mea asa ca eu doar am spalat inca o data toate maruntaiele si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot am schimbat apa.

Am pus din nou la fiert oala cu gaina si apa cat mai multa pentru ca a fiert singurica 1 ora si 20 de minute [treaba cu fiertul depinde de fiecare gaina, respectiv daca e 'babaciune' sau 'puicuta':))]. A mea era cam middle-age:))

Dupa ce am fiert-o 1 ora si 20' am inceput sa pun legumele in ordinea pe care o folosesc mereu: morcovul, telina, mix-ul de legume, ceapa, ardeiul, cartofii.

Cand legumele au fost aproape gata toate, am adaugat rosiile decojite si razuite (sau taiate cuburi mici) si am potrivit de sare.

Am adaugat apoi taiteii si verdeata.

Am servit-o aburinda, e nemaipomenit de buna si cu un ardei iute langa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de găină" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Postat de privatelaura

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am...

Citeste continuarea

Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

Postat de mihaelar63

Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste . Se soteaza usor in ulei. Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati . Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2011, 22:06
sunt prima servita
la 14.12.2011, 22:39
ai noroc ca ai asa soacra
la 14.12.2011, 22:48
venim venim sa ne convingem
la 14.12.2011, 22:52
Sufletista, pofta buna
la 14.12.2011, 22:53
Miti, am soacra ideala Ne vedem rar si plecam incarcati de bunatati de la ea

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking