Ciorba de ied cu leustean

Postat de amalia01 in Ciorbe
27 Apr 2017 | 12539 vizualizari
Ciorba de ied cu leustean

A trecut si Pastele...    A trecut si nebunia cu gatitul: ce ciorba fac? ce friptura? ce aperitive? ce prajituri?    Anul acesta am vrut sa gatesc mai traditional...retete cu care mama ne facea sa lingem farfuriile.    In acest capitol, se inscrie si "Ciorba de ied cu leustean" pentru ca noi, copiii, refuzam categotic sa mancam carne de miel.   Delicii de Paste

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de ied, cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 cartofi
  • apa
  • 1 legatura de leustean verde
  • sare
  • 1 ou
  • 3 lg de smantana grasa

Mod de preparare

Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei  sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic.

Cand toate sunt bine fierte, stingi focul si lasi sa se racoreasca. Scoti osul si desfaci carnea de pe el, apoi o adaugi inapoi in ciorba. 

Bati bine oul impreuna cu smantana si il adaugi treptat, amestecand continuu, ca sa nu se taie.

Speli bine leusteanul si il toci marunt, apoi il adaugi peste ciorba si acoperi cu un capac .

Servesti ciorba fierbinte, dar cu grija sa nu fiarba fiindca se taie oul! Daca vrei, adaugi leustean proaspat si ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba/supa din carne de ied

Postat de panacris

Ciorba/supa din carne de ied

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2017, 22:04
Mmm, ce buna!
la 27.04.2017, 22:13
ce buna este...
la 28.04.2017, 00:53
la 28.04.2017, 06:32
Buna ciorbica!
la 02.05.2017, 09:30
Buna ciorba!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking