Ciorba de iepure cu ghimbir

Postat de amalia01 in Ciorbe
16 Oct 2016 | 2527 vizualizari
Ciorba de iepure cu ghimbir

  Sa zicem ca mi-a venit asa, o idee de ciorbita, cautand prin congelator, frigider si camara. Cand am vazut ce am adunat pe masa le-am combinat si ...

Ingrediente

  • 1 bucata carne de iepure ( spate)
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar rosu
  • 1 buc ghimbir de cca 2 cm
  • 4-5 rondele de ardei iute
  • 1 cartof
  • 1 cub Maggi de Legume
  • 2500 ml apa
  • sare ( dupa gust)
  • 500 ml bulion

Mod de preparare

Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu  sare.

Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg.

Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure ciorbita. Cand apa ramane limpede adaugi legumele si zarzavatul, inclusiv ghimbirul, si lasi sa fiarba la foc mic.

Cand toate sunt bine fierte scoti ghimbirul si adaugi bulionul . Mai lasi la fiert inca 10 minute si adaugi cubul de Maggi legume.

Opresti focul si acoperi cu un capac.

Servesti fierbinte alaturi de smantana si, eventual, ardei iute, dar este suficient de picanta si asa ( cel putin pentru gustul meu...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Postat de panacris

Borș de vițel cu multe rădăcinoase

Rasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță...

Citeste continuarea

Ciorba de burechite

Postat de merisor67

Ciorba de burechite

Incepem cu aluatul  care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute. Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua. Adaugam putina sare si incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2016, 17:01
Foarte gustoasa si sanatoasa!
la 16.10.2016, 17:16
la 16.10.2016, 17:35
E interesanta ciorbita ta!
la 16.10.2016, 19:15
P.S. Nu cred că mai era nevoie de cubul Maggi Ai avut destule legume și zarzavaturi
la 16.10.2016, 19:36

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking