Ingrediente
- Ingrediente Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca
- 1 buc mare de ceapa alba
- 2 morcovi potriviti
- 4-5 lg ulei
- o felie de telina
- 250 g kaizer afumat
- 1 lgt sare
- 200 g lascute (paste fainoase patratele)
- 200 g smantana
- 2 galbenusuri
- zeama de lamaie dupa gust
- tarhon, patrunjel pentru aroma
Mod de preparare
Cum se prepara Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca
Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala.
Kaizerul il spalam si il taiem in cubulete. Il adaugam in oala si lasam sa fiarba 15-20 de minute.
Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Jumatate dintr-un morcov putem sa il lasam nerazalit, il taiem in doua si il punem asa la fiert. Punem si felia de telina taiata in doua. Morcovul razalit il punem intr-o cratita cu uleiul si il lasam la calit cca 5 minute, pana se inmoaie usor.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa, o scoatem din oala. Punem morcovul care calit impreuna cu uleiul ii da culoare ciorbei. Adaugam 1 lgt de sare si lasam la foc potrivit in continuare pana sunt fierte toate ingredientele.
Intre timp punem lascutele la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, le scurgem si le punem in oala. Le lasam sa mai fiarba 2-3 minute, apoi adaugam zeama de lamaie dupa gust. Mai adaugam sare daca trebuie, lasam sa dea 2-3 clocote, apoi luam oala de pe foc. Din cand in cand, mai amestecam in oala sa se mai astampere.
Intr-o farfurie amestecam galbenusurile, apoi punem smantana. Omogenizam bine, apoi cu un polonic luam din ciorba si punem peste smantana sa o aducem la aceeasi temperatura. Turnam totul apoi in oala, amestecand intre timp ca sa nu se aduna smantana.
La servire putem pune frunze de patrunjel verde sau frunze de tarhon.
O alta mancare savuroasa, traditionala este si Ciorba de burta la ceaun pe care trebuie neaparat sa o savurezi cu niste Ardei iuti in otet si cu Paine de casa, calda si buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|