Ingrediente
- 1 os de porc
- 2 morcovi mici
- 1 ceapa
- 1 felie telina
- 1 bucata praz
- 1 ceapa
- 1 ardei iute
- 1 pahar bulion rosii
- 50 ml ulei
- sare
- patrunjel verde
- pentru galuscute : 4 oua , 1 lingura untura , 6-8 linguri rase faina alba , sare .
Mod de preparare
- Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa .
- Fierbeti osul in 2-3 l apa .
- Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete .
- Caliti usor legumele in ulei . Sarati .
- Adaugati osul si apa in care a fiert .
- Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati consistenta legumelor .
- Daca acestea sunt fierte adugati bulionul de rosii.
- Preparati galuscutele . Spargeti seaparat fecare ou pentru a le verifica prospetimea . Bateti ouale cu putina sare . Amestecati-le cu untura si cu faina alba .
- Reduceti intensitatea fierberiiciorbei si cu o lingura sau lingurita pe care ati introdus-o in zeama fierbinte , formati galuscute .
- Dupa 5 minute de fierbere se toarna deasupra o cana cu apa rece , se pune capacul pe oala si se inchide focul .
- Gustati ciorba sa o dregeti cu sare daca este nevoie . Se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|