Ciorba de legume cu perisoare (sau fara ptr post)

Postat de doralinda72 in Ciorbe
11 Dec 2012 | 4592 vizualizari

Am modificat aceasta reteta care o facea mama asa de buna, ptr a le place la ale mele fetite! Eu folosesc un tip de pasta speciala greaca care se numeste trahanas si e facuta din grau macinat gros amestecat cu lapte fermentat, se foloseste la supe si se face in grecia chiar si o supa doar din acest ingredient. E o pasta descoperita ( din ce se zice in wikipedia) in primul secol care apoi a fost preluat de turci, albanezi, bulgari si serbi. Fiind cu lapte ferrmentat, da un gust mai acrisor la ciorba, dar se gaseste si trahanas dulce. E am pus si putina fidea ptr fetite.

Inapoi la reteta

Comentarii (26)

la 11.12.2012, 15:57
Asa e simona, noi o mancam seara cand ne strangem acasa infrigurati
la 11.12.2012, 15:58
Daniela , mmm ce buna e!
la 11.12.2012, 18:19
la 11.12.2012, 19:45
imi place ciorba
la 11.12.2012, 21:15
Foarte buna si de post si cu perisoare
la 11.12.2012, 23:00
Rocsi, o dulce!
la 11.12.2012, 23:01
Mamaiaelena, deyutzky( inseamna ceva porecla asta, ca e atat de greu de scris!)
la 12.12.2012, 02:12
Mmm.......ce bunatate de ciorbita
la 12.12.2012, 02:38
te invit la o ciorbita, si asa nu dormim noi! imi aduc aminte ca mancam ciorba de burta pe la vreo 4-5 dimineata cand eram mai tanara!
la 12.12.2012, 13:45
super
la 12.12.2012, 16:01
Jolygina

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking