Ciorba de legume cu zeama de varza

Postat de merisor67 in Ciorbe
2 Feb 2020 | 794 vizualizari
Ciorba de legume cu zeama de varza

După sărbători când suntem sătui de atâtea preparate cu carne, încep să prepar diverse rețete de ciorbe acre, precum această Rețetă de Ciorbă de legume cu zeamă de varză. Sunt atât de bune că servim câte două porții și nu ne mai trebuie altceva. Iar dacă mai adaug și ceva paste făinoase, le servim simple, fără pâine, pentru că sunt destul de sățioase.

Ingrediente

  • 2 cepe, medii
  • 1 morcov, mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 sfeclă roșie, medie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri pastă de roșii cu ardei copt
  • 3 l apă
  • 1 l zeamă de varză
  • 1 ou
  • o mână de paste făinoase

Mod de preparare

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea. Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine cu ceapa. Le stropim și cu apă fierbinte, pentru a nu prinde acel gust deranjant de prăjeală. Adăugăm după 10-12 minute și sfecla roșie, apoi pasta de roșii și completăm cu apa fierbinte și zeama de varză. Lăsăm ciorba să fiarbă pentru 2-3 clocote și adăugăm pastele făinoase. Toate ingredientele fierb foarte repede, în aproximativ 30 de minute avem ciorba gata de servit. După ce și pastele făinoase sunt fierte, gustăm ciorba și dacă mai necesită, mai adăugăm puțină sare. Amestecăm un ou cu puțină zeamă fierbinte, pentru a-l aduce la temperatura ciorbei și îl turnăm în ciorbă amestecând intens, pentru a crea franjuri. Apoi stingem focul, lăsăm ciorba să se tempereze 4-5 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Punem capac peste oală pentru a se infuza pătrunjelul și a-și degaja aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Ciorba de legume cu perisoare

Postat de andaoana

Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu leustean

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca cu leustean

Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.02.2020, 11:46
Foarte buna! Si eu am facut saptamana trecuta ciorba de cartofi acrita tot cu zeama de varza
la 02.02.2020, 11:49
Foarte buna!
la 02.02.2020, 11:54
Am sosit la ciorbita calda
la 02.02.2020, 12:24
O bunătate...!
la 02.02.2020, 12:42
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking