Ingrediente
- 5 legaturi loboda,
- 200 g afumatura (am folosit jambon),
- 2 morcovi,
- 2 cepe medii,
- 1 legatura ceapa verde,
- 1 buc. radacina patrunjel,
- 1 bucata pastarnac,
- zeama de la o lamaie,
- sare, piper dupa gust,
- 100 ml ulei,
- 2 oua (pentru zdrente),
- (optional) smantana
Mod de preparare
Se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca.
Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor.
Lasam pe foc circa 10 minute la fiert, apoi adaugam si loboda tocata.
Lasam la fiert pana se fac legumele (aproximativ 30 minute), condimentam dupa gust, adaugam si zeama de lamaie.
Spre final batem cele 2 oua si le adaugam in ciorba, formand acele zdrente.
Servim cu sau fara smantana
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|