Ciorba de manzat

Postat de rocsi_1612 in Ciorbe
2 Feb 2015 | 12676 vizualizari
Ciorba de manzat

O ciorbita foarte gustoasa, doar ca mi-a scos par alb cat am fiert la carne, desi parea destul de frageda. M-am bucurat totusi de un final grandios, toata lumea fiind multumita de ce a iesit, chiar si eu am mancat. Eram sceptica daca o sa mananc sau nu, ca nu am mai servit carne de vita de ceva ani pentru ca, la un moment dat, nu i-am mai agreat deloc gustul si mi se facea rau. Dar ciorbaaaaa, buna de tot...

Ingrediente

  • 2 felii os de manzat
  • 600 gr spata de manzat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 radacina mica de pastarnac
  • 1 bucata ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite in suc propriu (am folosit de la Sun Food)
  • 1 lingura sos de legume
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit, cam 500 ml
  • cativa taitei
  • salata de ardei iuti pentru servit (o gasiti la Bunatati din Natura)

Mod de preparare

Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie.

Curatam ceapa, o tocam, pastarnacul si morocul il decojim si le taiem cubulete mici. Ardeiul il taiem bucatele mici, patrunjelul il tocam marunt, indepartand cozile. Incercam carnea, si cand este fiarta mai bine de jumatate, adaugam legumele pregatite mai sus, doar ca mai pastram putin patrunjel tocat.

Lasam sa fiarba vreo 20 de minute, punem rosiile decojite tocate si sosul de legume. Dam gust cu sare si piper. Lasam sa mai dea cateva colcote, adaugam borsul fierbinte.

Cand da in clocot, punem cativa taitei si mai lasam ciorba pe foc pana sunt fierti si acestia din urma. Cand este gata, o tragem de pe foc, presaram patrunjelul verde tocat si lasam acoperita ciorba 10 minute, apoi servim.

La noi a fost servita cu smantana si salata de ardei iuti, pe care o gasiti la Bunatati din Natura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de manzat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Retete similare

Ciorba cu galuste asiatice

Postat de rhapsody

Ciorba cu galuste asiatice

Ciorba: Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari si cu foaia de dafin in apa la fiert. Cat fierb...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de rhapsody

Ciorba de perisoare

1. Tai legumele spalate in cubulete. 2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2015, 21:17
la 02.02.2015, 21:23
Ce frumos ai prezentat!
la 02.02.2015, 21:24
Oooooo delicioasa ciorbita
la 02.02.2015, 21:27
buna buna
la 02.02.2015, 21:29

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking