Ciorba de miel cu dovlecei

Postat de katty in Ciorbe
17 Sep 2021 | 2330 vizualizari
Ciorba de miel cu dovlecei

O ciorbita delicioasa cu carne de miel, multi dovlecei si iaurt.

Ingrediente

  • 600 gr carne de miel cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 dovlecei
  • 2 linguri paste risoni
  • sare
  • piper negru macinat
  • maghiran uscat
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml iaurt
  • patrunjel verde tocat fin
  • zeama de lamaie optional

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a obtine o zeama limpede.

Scurgem zeama, pastrand carnea separat. Curatam ceapa,morcovul, ardeiul gras si  telina si le taiem cubulete.

Punem zeama inapoi la foc impreuna cu legumele. Cand acestea sunt fierte de jumatate adaugam dovleceii pe care i-am descojit si i-am taiat cuburi mai mari.

Scoatem carnea de pe oase. Dupa 10 minute adaugam carnea, pastele, sare, piper si maghiran.

Daca este nevoie completam cu putina apa calda si fierbem 5-7 minute. Intr-un castron batem iaurtul cu galbenusurile si turnam incet, cate putina zeama fierbinte amestecand continuu.

Turnam amestecul in oala cu ciorba amestecand continuu. Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.

Servim ciorba fierbinte, optional putem sa o mai acrim cu zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina

Postat de RODIMUR

Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală, se taie în forma dorită (dar nu foarte mici) și se pun la fiert, la foc iute. Cartofii se curăță, se spală, se taie...

Citeste continuarea

Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana

Curatati si spalati legumele . Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei. Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2021, 18:21
la 17.09.2021, 20:11
la 17.09.2021, 20:44
la 17.09.2021, 22:11
la 18.09.2021, 09:10

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking