Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
5 Iun 2021 | 2366 vizualizari

Stirul roşu, cunoscut şi sub numele de amarant este cunoscut ca un super aliment, întrucât atât frunzele cât şi seminţele au beneficii deosebite pentru sănătate.În funcţie de zona de origine, ştirul poate avea diferite culori, de la auriu, roşu, verde până la violet.Popularitatea frunzelor de ştir a renăscut în ultimii ani, când cercetătorii au descoperit că acestea sunt extrem de bogate în vitamine şi nutrienţi esenţiali. Nu doar frunzele, chiar şi seminţele acestei plante sunt o sursă importantă de proteine fără gluten.Chiar dacă este ruda mai puţin preferată a spanacului, frunzele de ştir sunt mult superioare altor verdeţuri, deoarece sunt considerate "super-putere" datorită nutrienţilor. Frunzele de ştir sunt un adevărat depozit de fitonutrienţi şi antioxidanţi esenţiali, ce ajută la reducerea inflamaţiei în organism şi oferă un plus de nutriţie pentru sănătate100 g de frunze de ştir conţin doar 23 de calorii. Având urme uşoare de grăsime şi fiind absolut fără colesterol, frunzele de ştir sunt o opţiune sănătoasă pentru consumul alimentar, în special pentru cei care îşi monitorizează greutatea sau care doresc să o reducă.Frunzele de ştir sunt bogate în fibre solubile şi insolubile care au multe beneficii. Consumul de fibre ajută la reducerea greutăţii corporale şi ne fereşte de boli de inimă, deoarece scade colesterolul rău din sânge. Ştirul este bogat în proteine şi fibre, ambele ajutând la reducerea poftei de mâncare şi la accelerarea pierderii în greutate.Fierul este necesar pentru producerea globulelor roşii şi este, de asemenea, necesar pentru metabolismul celular. Frunzele de ştir sunt benefice pentru orice dietă bogată în fier pentru a combate deficienţa acestuia.Imbunatatesc imunitatea, sunt bogate in vitamina A, K, B, reduc colesterolul . Concluzia este ca aceste frunze sunt foarte benefice organismului.    

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 05.06.2021, 22:24
Ce bună este ciorba cu zarzare!
la 06.06.2021, 04:06
la 06.06.2021, 10:27
bd Pana la urmă știr-ul asta roșu nu e totuna cu loboda roșie?? Că din poze așa pare! În rest tare bună, chiar și farfuria! bd
la 06.06.2021, 10:37
Foarte gustoasa!
la 06.06.2021, 10:38
Interesanta!
la 06.06.2021, 10:54
la 06.06.2021, 20:01
la 06.06.2021, 21:47
la 06.06.2021, 21:56
Auzi, stirul nu este loboda? Mie asa imi seamana!
la 06.06.2021, 22:14
la 07.06.2021, 15:34
Interesantă combinație! N-am auzit de el și n-am mâncat știr, dar seamănă cu loboda.
la 20.06.2021, 21:19
S-au facut zarzarele?

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking