Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
5 Iun 2021 | 2427 vizualizari
Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii

Stirul roşu, cunoscut şi sub numele de amarant este cunoscut ca un super aliment, întrucât atât frunzele cât şi seminţele au beneficii deosebite pentru sănătate.În funcţie de zona de origine, ştirul poate avea diferite culori, de la auriu, roşu, verde până la violet.Popularitatea frunzelor de ştir a renăscut în ultimii ani, când cercetătorii au descoperit că acestea sunt extrem de bogate în vitamine şi nutrienţi esenţiali. Nu doar frunzele, chiar şi seminţele acestei plante sunt o sursă importantă de proteine fără gluten.Chiar dacă este ruda mai puţin preferată a spanacului, frunzele de ştir sunt mult superioare altor verdeţuri, deoarece sunt considerate "super-putere" datorită nutrienţilor. Frunzele de ştir sunt un adevărat depozit de fitonutrienţi şi antioxidanţi esenţiali, ce ajută la reducerea inflamaţiei în organism şi oferă un plus de nutriţie pentru sănătate100 g de frunze de ştir conţin doar 23 de calorii. Având urme uşoare de grăsime şi fiind absolut fără colesterol, frunzele de ştir sunt o opţiune sănătoasă pentru consumul alimentar, în special pentru cei care îşi monitorizează greutatea sau care doresc să o reducă.Frunzele de ştir sunt bogate în fibre solubile şi insolubile care au multe beneficii. Consumul de fibre ajută la reducerea greutăţii corporale şi ne fereşte de boli de inimă, deoarece scade colesterolul rău din sânge. Ştirul este bogat în proteine şi fibre, ambele ajutând la reducerea poftei de mâncare şi la accelerarea pierderii în greutate.Fierul este necesar pentru producerea globulelor roşii şi este, de asemenea, necesar pentru metabolismul celular. Frunzele de ştir sunt benefice pentru orice dietă bogată în fier pentru a combate deficienţa acestuia.Imbunatatesc imunitatea, sunt bogate in vitamina A, K, B, reduc colesterolul . Concluzia este ca aceste frunze sunt foarte benefice organismului.    

Ingrediente

  • gat, cap si picior de miel
  • 10 fire de ceapa verde
  • un manunchi de stir rosu proaspat cules
  • cca 80 g morcov si pastranac ( conservate cu sare)
  • cca 40 g ardei rosu ( tinut la congelator)
  • cca50 g orez
  • cca 35 de zarzare rosii
  • sare
  • 1 ou
  • leustean verde

Mod de preparare

Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat spuma formata.

Pentru ca am avut morcovul si pastarnacul conservat cu sare, am spalat legumele la jet de apa, sa mai elimin din sare. Ceapa verde am curatat-o si am taiat-o marunt. Intr-o tigaie am pus la calit legumele, le-am calit cca 10 min, apoi le-am adaugat in oala cu carnea de miel fiarta, am adaugat si orezul. Cand orezul a fiert am adaugat zarzarele rosii si stirul rosul si am mai lasat la fiert cca 20 min. Am potrivit de sare, am tras oala de pe foc am batut oul si am adaugat leusteanul taiat.

PS. In caz ca aveti ceva de comentat despre farfuria in care am prezentat ciorba va spun atat, farfuria aia are 100 de ani si am spus totul. Eu zic ca inca arata bine dupa atata amar de vreme. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu stir rosu si zarzare rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Postat de panacris

Ciorbă de os cu mazăre și găluște din făină

Carnea se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu scarita marinata

Postat de Valclaudia

Ciorba de legume cu scarita marinata

Curatam si spalam toate legumele. Prazul si morcovii se taie rondele si se pun in oala. Adaugam ardeii taiati fasii, telina taiata cubulete. Punem uleiul peste legumme, adaugam varza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2021, 22:24
Ce bună este ciorba cu zarzare!
la 06.06.2021, 04:06
la 06.06.2021, 10:27
bd Pana la urmă știr-ul asta roșu nu e totuna cu loboda roșie?? Că din poze așa pare! În rest tare bună, chiar și farfuria! bd
la 06.06.2021, 10:37
Foarte gustoasa!
la 06.06.2021, 10:38
Interesanta!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking