Ingrediente
- 500 gr fasole galbena, lata - pastai
- 4 linguri ulei
- 3 morcovi tineri
- 1 patrunjel tanar radacina cu tot cu frunze
- 1 felie de telina + 2 tije verzi cu frunze
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- 1 lingurita rasa piper negru macinat
- 1 pahar bulion de rosii
- sare
Mod de preparare
- Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm.
- Spalati si curatati restul legumelor.
- Maruntiti ceapa verde si usturoiul.
- Taiati morcovii, telina si patrunjelul in cuburi sau rondele - cum va place.
- Inabusiti usor ceapa, usturoiul si legumele in ulei.
- Adaugati boiaua de ardei si tijele verzi, maruntite.
- Turnati deasupra 2 l apa fierbinte [ pentru a grabi pregatirea ]. Sarati.
- Adaugati fasolea lata si fierbeti 30 minute.
- Incercati daca fasolea este fiarta. Radacinoasele fiind tinere, se patrund foarte repede.
- La sfarsit acriti cu bulion de rosii si mai lasati sa fiarba cateva minute .Piperati.
- Serviti ciorba de fasole pastai alaturi de ceapa verde si ardei iute.
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pastai fasole galbena lata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|