Ingrediente
- -peste cu os sau file (in jur de 500 gr)
- -3 morcovi
- -1patrunjel
- -1 ceapa mica
- -2-3 catei usturoi
- -4 cartofi
- -2 rosii decojite
- -200 gr varza
- -1 lingura ulei
- -2 cm ghimbir
- -sare
- -piper
- -2.5 l apa
- -2 foi dafin
Mod de preparare
Curatam, spalam si taiem legumele in bucati uniforme. Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte. Ceapa solzisori, iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit.
Pestele (eu am avut o bucata mare de coada de peste ) il spalam bine in apa rece si il punem la fiert in 2.5 litri cu sare si 2 foi de dafin.
Daca folositi peste file atunci aceasta operatiune nu mai este necesara.
Lasam sa fiarba pana cand putem alege carnita de pe oase. Strecuram supa si lasam deoparte .
Intr-o oala punem la incins uleiul si ghimbirul, il lasam sa isi lase aroma si apoi il scoatem . Adaugam ceapa si o calim . Punem morcovul, patrunjelul si telina si le lasam cateva minute . Peste ele turnam supa de peste (pe care am lasat-o deoparte) si lasam sa dea in clocot . Adaugam varza , cartoful si usturoiul . Lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele .
Pana se fierb legumele curatam carnea de peste de oase .
Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete , asezonam cu sare si piper si punem carnea de peste . Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul. Presaram deasupra patrunjel verde .
La servire se adauga zeama de lamaie , smantana sau mujdei de usturoi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|