Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa

Postat de ancutsa in Ciorbe
21 Noi 2019 | 8555 vizualizari
Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa

Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa O ciorbă minunată pentru sezonul rece, când pe piață găsim praz din abundență și putem găti variat cu praz.

Ingrediente

Ingrediente pentru Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa:

  • 1 legătură praz;
  • 2 cepe galbene;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 lingură orez;
  • 200 g roșii cubulețe la cutie;
  • Sare, după gust;
  • 2,5 l apă;
  • 500 ml borș;
  • 40 ml ulei,
  • Leuștean și pătrunjel proaspete

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa:

Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat, se clătește în apă rece și se taie rondele.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin.

Se ia focul și se presară verdețuri proaspete, după gust.

Poftă Bună!

O ciorba delicioasa si plina de nutrienti este si Ciorba de stir rosu sau Ciorba de primavara din legume

Completati meniul cu Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/ciorba-de-praz.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbă rădăuțeană la Zepter

Postat de panacris

Ciorbă rădăuțeană la Zepter

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tocat mărunt, apoi se completează cu borș și apă, se asezonează de sare piper...

Citeste continuarea

Ciorba de miel cu rosii

Postat de katty

Ciorba de miel cu rosii

Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar  ceapa verde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2019, 14:57
la 21.11.2019, 14:59
O portie, dar sa fie rece
la 21.11.2019, 16:05
Nu am folosit niciodata praz, nu se obisnuieste pe la noi! Dar sigur e buna!
la 21.11.2019, 17:01
la 21.11.2019, 18:33
Motan

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking