Ingrediente
- file de pui cca. 400 g,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- morcov 1 bucată,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- păstârnac 1 bucată,
- ardei kapia 1 bucată,
- borș din tărâțe de grâu 250 ml,
- ouă 2 bucăți,
- smântână cca. 200 ml,
- leuștean cca. 1/2 legătură,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tocat mărunt, apoi se completează cu borș și apă, se asezonează de sare piper și leuștean, apoi se acoperă, se lasă la fiert la foc mediu, până ce indicatorul de pe termocontrol ajunge la jumătatea din zona verde, apoi se oprește focul! Vă asigur cu încredere că ciorbița se gătește în continuare, fără foc și fără abur, cca. 40 de minute! Între timp puteți face alte treburi, chiar să plecați la cumpărături, iar când ajungeți acasă vă așteaptă ciorbița numai bună de degustat. Să revenim;) Pentru finalizarea ciorbiței, ouăle se bat energic cu smântâna și se adaugă la finalul gătirii, amestecându-se energic pentru a nu se ”îmbrânzi” ciorbița, deoarece ciorbița încă e fierbinte;)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană la Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|