Ciorba de fasole boabe uscate

Postat de COSTEO in Ciorbe
24 Apr 2013 | 7479 vizualizari
Ciorba de fasole boabe uscate

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa uscata - o bunatate!

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe uscata
  • 2 l apa
  • bors (dupa gust)
  • 1 morcov
  • 1 ardel verde(sau rosu)
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 3 felii de telina
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 rosii(bulion casa)
  • fidea (taitei de casa)
  • cimbru
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Seara

Punem fasolea la hidratat (8-10 ore).

Dimineata

Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi aruncam apa,se pune alta apa si se pune la fiert.

Dupa 15 minute de fiert se schimba din nou apa.E de preferat sa se puna apa fiarta.

Intre timp se curata zarzavaturile,se dau pe razatoare sau taiate cubulete dupa placul fiecaruia.Cand boabele de fasole sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavatul si ceapa tocata marunt si ulei.Bulionul se adauga in ciorba de fasole aproape de sfarsit.

Cand boabele de fasole sunt fierte bine se dauga borsul ,care a fost infierbantat pana la punctul de fierbere,se potriveste de  sare,piper ,punem si 2-3 ramurele de cimbru si lasam  ciorba de fasole sa mai fiarba  cam 5-7 minute.

Inainte de a se servi se adauga in ciorba de fasole leustean si patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe uscate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie

Postat de Sylvia

Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie

  Aceasta ciorba este una dintre mancarurile vechi romanesti, din timpurile in care uscarea pastailor era modalitatea de a le pastra pe iarna,  alaturi de fasolea uscata.  ...

Citeste continuarea

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan servită în pâine

Postat de panacris

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan servită în pâine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere și să scăpați de schimbarea apei de trei ori ;). Fasolea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2013, 15:33
la 24.04.2013, 15:41

Ai pus si fidea sau spaghete???
la 24.04.2013, 16:45
Buuuuuuun
la 24.04.2013, 16:46
la 24.04.2013, 16:55
Multumesc de aprecieri!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking