Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

Postat de portiadelumina in Ciorbe
4 Aug 2014 | 12326 vizualizari
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

De bună seamă (cel puţin din cele auzite) că cei care consumă fasole se împart în mai multe categorii. Unii, mai simandicoşi, spun că nu mănâncă, că deh, doar ţăranii mănâncă fasole; alţii, ar mânca, dar, dând vina pe faptul că nu fierbe bine (aşa spun ei), preferă tot mezelurile; o categorie aparte, cea în care mă aflu şi eu, susţine că fasolea este foarte bună la gust, sănătoasă şi indicată pentru organism pentru cele pe care le conţine (calciu, fosfor, acid folic, magneziu, fier). Asta ca să nu mai spun de gustul minunat cu care îmbie palpilele gustative, indiferent că e mâncată cu ceapă ori cu murături.

Ingrediente

  • 500 gr fasole uscată
  • sare
  • 1 ardei verde capia
  • 1 ceapă albă (mai mare)
  • 1 morcov
  • piper boabe
  • cimbru verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 kg ciolan afumat
  • bulion/suc de roşii(cca 100 gr)
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp am tocat legumele.

La momentul potrivit am pus toate ingredientele (mai puţin bulionul şi pătrunjelul verde) în oală, am adăugat apa (potrivind de sare) şi am pus la fiert totul. După cca 40 de minute am oprit, am răsturnat ciorba într-o altă oală, adăugând bulionul şi pătrunjelul verde, lăsând fiertura să dea în clocot aproximativ 5 minute.

Am servit atât cu ceapă cât şi cu murături. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (74)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Postat de merisor67

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Fasolea se spala bine in doua ape, apoi se lasa in apa cat sa fie bine acoperita, de seara pana dimineata. A doua zi se adauga apa  calda si se pune la foc pana cand incepe sa fiarba....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2014, 12:37
din asta vreau si eu , verde sau uscata nu ma satur de ea
la 04.08.2014, 12:37
ce bunatate
la 04.08.2014, 12:38
Anca, înseamnă că eşti în tabăra mea. Mulţumesc!
la 04.08.2014, 12:38
Adelina, chiar a fost bună, că deh, am mâncat-o până să înceapă postul. Mulţumesc!
la 04.08.2014, 12:40
Confirm...o bunatate rara!

Vezi toate comentariile (74)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking