Ciorba de fasole cu ciolan

Postat de miremirc in Ciorbe
2 Feb 2012 | 7609 vizualizari
Ciorba de fasole cu ciolan

Ce poate completa perfect o ciorba de fasole, decat un ciolan afumat, care-i va da o savoare si-o aroma deosebita?

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 300 g fasole uscata (rosie)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • piper
  • 2 lg frunze tarhon
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lgt marar uscat (optional)

Rantas :

  • 2 lg ulei
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia dulce
  • 150 ml bulion

Mod de preparare

Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie , deoarece are ciolanul suficienta sare.

Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa fiarba (cam 40 minute), apoi il punem peste fasolea aproape fiarta si mai lasam cam 20 de minute; verificam daca fasolea si ciolanul sunt fierte.

Luam spuma de deasupra si adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete mici; lasam sa fiarba si legumele.

Intr-o tigaie punem 2 lg ulei si 1 lg boia. Nu lasam pe foc decat cat omogenizam compozitia, apoi stingem cu bulion si cu apa din ciorba de fasole , dupa care o turnam peste ciorba din oala.

Amestecam si dam de pe foc deoparte. Frunzele de tarhon le taiem marunt si le aruncam in oala cu ciorba de fasole. Optional puteti pune frunze de marar uscate (mie asa imi place).Usturoiul trecut prin presa de usturoi.

Eu nu am pus usturoi in ciorba de fasole  , ci un amestec de rosii cu usturoi , facut de mama, toamna trecuta, pe care il pot folosi si la fripturi.

Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu ciolan de porc si leustean la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole boabe cu ciolan de porc si leustean la slow cooker Crock Pot

Ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in slow cooker Crock Pot pe functia High. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Adaugati legumele pregatite la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 14:42
doar ce am admirat-o pe FB Si-mi place mult si farfuria
la 02.02.2012, 16:56
la 02.02.2012, 16:59
buna buna
la 02.02.2012, 17:09
la 02.02.2012, 17:15
ce pofta-mi faci Mire si doar de doua saptamani am abvut ciorbita de fasole

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking