Ingrediente
- 350 gr ciolan afumat fara os
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 200 gr fasole verde(congelata)
- 1 lingura pasta de ardei
- 150 gr rosii pasate
- zeama de varza dupa gust
- piper negru macinat
- patrunjel verde tocat fin
Mod de preparare
Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul il taiem in jumatate pe lungime, apoi in rondele subtiri. Cartoful il taiem cuburi.
Fierbem ciolanul 15 minute sau mai mult in functie de cat este de fraged, apoi adaugam ceapa, morcovul, cartoful si fasolea verde.
Fierbem 15 minute si adaugam pasta de ardei si rosiile.
Separat clocotim zeama de varza. Dupa 10 minute adaugam zeama de varza dupa gust si piperul. Daca mai este nevoie putem adauga sare si apa cat este nevoie.
Mai fierbem 5 minute, oprim focul si adaugam patrunjelul verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|