Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat

Postat de merisor67 in Ciorbe
1 Dec 2015 | 30876 vizualizari

Fasolea cu ciolan afumat era o mancare de cazarma, reteta originala fiind inventata de bucatarii din armata, soldatii preferand-o si considerand-o cea mai buna mancare de la popota. Pe vremuri, strabunii nostri foloseau pentru prepararea fasolei, putina slanina afumata, sau nu, nicidecum ciolan. De aproximativ 11 ani fasolea cu ciolan afumat a devenit mancare traditionala de 1 decembrie, datorita celor de la PRO TV. Acestia, serband 5 ani de emisie, au lansat un concurs  „Cea mai gustoasă și arătoasă fasole cu ciolan la purtător”, iar pe tot parcursul zilei au emis insotiti de o pancarta pe care scria "Marea ciolaniada".  Astfel  toți bucătarii pricepuți au fost invitati sa se intreaca in a prepara cea mai buna fasole cu ciolan afumat. Ideea a fost preluata rapid de unele primarii din tara, care sarbatoresc 1 decembrie, oferind gratis cate o portie de fasole cu ciolan afumat, tuturor trecatorilor prin zona unde se desfasoara "ciolaniada". Fasolea cu ciolan afumat se poate prepara fie sub forma de ciorba fie scazuta , sub forma de iahnie .

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 02.12.2015, 18:08
Multumesc dragilor! Rux Lavi Rocsi
la 02.12.2015, 19:50
Fasolea este printre preferatele mele!
la 03.12.2015, 08:49
Tare mult imi place!!
la 03.12.2015, 09:06
la 29.03.2017, 10:41
Ce bine arata!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking