Ingrediente
- fasole albă boabe uscată 1000 g,
- ciolan de porc cu os, proaspăt 500 g,
- costiță afumată de porc cca. 300 g,
- morcov 2 bucăți,
- ceapă roșie 1 bucată,
- praz partea albă 1 bucată,
- păstârnac ½ bucată,
- țelină ½ bucată,
- ardei kapia 1 bucată,
- sare iodată aromată a la Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ),
- piper macinat proaspat,
- foi de dafin uscate,
- tarhon uscat ½ linguriță,
- boia de ardei dulce,
- pastă de roșii cca 200 ml.
- Pentru farfurii rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/farfurii-comestibile-65083.html
Mod de preparare
Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere și să scăpați de schimbarea apei de trei ori ;). Fasolea se pune la fiert în apă rece după ce a fost prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, împreună cu ciolanul de porc. Se lasa la fiert cca. 1 oră, după ce a început să ”fluiere” oala minune. Între timp se curață legumele și se taie marunt. Costița de porc se porționează și se pune separate la fiert într-un vas cu apă rece cca. 30 de minute, la foc mic, neacoperit. După ce s-a au trecut cele 3600 de inute de fierbere, se ia vasul minune de pe foc, se răcește rapid sun jet de apă rece. Atenție, înainte de a deschide capacul, verificați să numai iasă niciun pic de abur, ca să puteți deschide capacul, fără evenimente. Să revenim! Se adaugă legumele, costița, se asezonează de sare, piper, foia de dafin, tarhonul, pasta de roșii, se pune din nou capacul și se lasă din nou la gătit subpresiune cca. 3600 de minute.
Între timp se pregătesc farfuriile comestibile, rețeta aici : http://www.bucataras.ro/retete/farfurii-comestibile-65083.html.
Fasolea se servește fierbinte în pâine, acompaniată de salată de ceapă roție sau murături de sezon. Răbdare, spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole boabe cu ciolan servită în pâine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|