Ingrediente
- apă cca. 350 ml.,
- făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
- sare iodată 1 linguriță,
- zahăr 2 lingurițe,
- ulei de măsline 3 linguri,
- amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, mărar),
- drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
- 3 forme rotunde termorezistente.
- ulei pentru uns formele cca. 2 linguri.
Mod de preparare
Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Vasele de yena, în cazul meu, se întorc cu fundul în sus, se ung cu ulei. După ce a dospit aluatul, se scoate din cuvă și îmbracă vasele unse cu ulei, dându-le formă de farfurie sau castron. Apoi se dau la copt în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade. După ce s-au rumenit se scot și se dezlipesc imediat de pe vas. Farfuriile comestibile, se servesc împreună cu fasole cu ciolan și de ce nu, varză cu ciolan ;) Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfurii comestibile" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|