Paine cu seminte de floarea soarelui

Postat de timea in Piine
22 Sep 2013 | 9787 vizualizari
Paine cu seminte de floarea soarelui

Azi am testat tava primita din camara si trebuie sa spun ca sunt super multumita de ea. Painea e delicioasa cu seminte de floarea soarelui si ulei de masline, iar rulourile bonus sunt perfecte langa un ceai.

Ingrediente

  • 500 gr faina tip 650
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui + 1 lingura deasupra
  • Pentru rulouri: 3 felii sunca Padurea Neagra

Mod de preparare

Amestecam intr-o cana drojdia, zaharul si 2 lingurite de faina, peste care turnam  100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.

Intr-un bol punem faina, sarea si semintele si amestecam. Drojdia dospita o turnam in mijloc si framantam cu pana adaugand restul de apa calduta.

La final adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop si punem la dospit  timp de o ora si jumatate, la loc cald ferit de curenti de aer.

Cand aluatul e dospit, cu mainile unse cu putin ulei luam aluatul si il punem pe o plansa unsa cu ulei. Eu din cantitatea aceasta am rupt 6 bucatele cat nuca si am pus deoparte.

Formam cu mana aluatul si il asezam in tava dreptunghiulara de asemenea unsa cu putin ulei. 

Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 de minute. 

Presaram deasupra seminte de floarea soarelui si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade timp de aprox 35 de minute. 

Bucatile de aluat pastrate le intindem cu mana unsa cu ulei si asezam pe fiecare cate o jumatate de felie de sunca si rulam. Asezam rulourile intr-o tava ceramica si dam la cuptor timp de 15-20 min, pana se rumenesc deasupra.

Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Challah, paine evreiasca

Postat de RODIMUR

Challah, paine evreiasca

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...

Citeste continuarea

Paine cu seminte si mac

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte si mac

 Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ]. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2013, 16:56
la 22.09.2013, 16:59
Ce buna e si frumoasa! :- bd
la 22.09.2013, 17:00
Motan , Mirela multumesc
la 22.09.2013, 17:00
grozava, in special rulourile! buna idee!
la 22.09.2013, 17:02
Da Laura, m-am gandit sa le fac sa mi le pun la lucru, dar am mancat deja jumatate din ele ) (trebuia sa fac mai multe )

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking