Ingrediente
- 500 gr făină integrală
- 1 pliculeț drojdie uscată
- 1 cană apă călduță
- 1 linguriță sare
- 1/2 lingură zahăr
- ulei de măsline de bună calitate
- 100 grame mix de semințe de floarea soarelui, pin și dovleac
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat neted care se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină.
Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore.
Se introduce vasul în cuptorul preînălzit la 170 de grade în care a fost așezată, cu 15 minute înainte, o tavă cu apă, pe raftul cel mai de jos. Vasul se așează pe raftul imediat următor.
Se coace 20-30 de minute, până începe să se rumenească. În ultimele minute, se scoate tava cu apă, se transferă vasul cu pâine pe raftul inferior și se lasă până prinde o crustă aurie.
Se lasă să se răcească câteva minute în vas, apoi se transferă pe un grilaj din metal pentru răcirea completă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine integrală cu semințe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|