Muschi de porc Wellington

Postat de simona72 in Porc
3 Ian 2019 | 8635 vizualizari
Muschi de porc Wellington

Reteta de Beef Wellington este de fapt reteta clasica care se face cu muschi de vita. Am pastrat celelalte ingrediente din reteta si am inlocuit muschiul de vita cu cel de porc. Nu este o reteta greu de realizat, dar este pretentioasa. Cu putina indemanare si rabdare putem sa aducem pe masa un meniu grozav pentru zile de sarbatoare, dar si pentru o masa speciala de duminica. Pentru a fragezii si mai tare muschiul, l-am tinut 36 ore in saramura. Se poate sarii peste aceasta procedura daca nu aveti timpul necesar. In rest aveti nevoie de un aluat foietaj cumparat din comert, felii subtiri de prosciuto, ciuperci (eu am folosit hribi pentru aroma). Ca si garnitura am preferat cartofi Byron, piure din brocoli si sos de vin rosu.

Ingrediente

  • 1 muschi de porc (mai marisor, de aproximativ 650-700 gr)
  • 350 gr ciuperci (eu am folosit hribi congelati)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cub de unt (50 gr)
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 5-6 felii de prosciutto sau sunca de Parma
  • Sare si piper proaspat rasnit, cimbru uscat
  • 1-2 linguri mustar clasic (optional, eu nu l-am folosit)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate

Mod de preparare

Daca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva boabe de ienibahar, 1 baton de scortisoara, 1 bucata anason stelat. Se amesteca bine toate ingredientele pana sarea se topeste. Se pune muschiul in saramura, se acopera cu folie vasul si se da la frigider pentru cel putin 24 ore. Se scoate muschiul din saramura, se sterge de apa, se lasa 1-2 ore sa se usuce la temperatura camerei.

Intr-o tigaie se pun putin unt (25 gr) si 2 linguri ulei. Se prajeste muschiul putin pe toate partile (este suficient sa prinda crusta). Se scoate muschiul pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Se poate unge cu mustar, eu am preferat sa sar peste aceasta etapa.

In aceeasi tigaie se pune restul de unt, se taie ceapa si usturoiul marunt si se caleste. Se adauga ciupercile taiate in felii sau cuburi (eu am avut ciuperci congelate, asa ca le-am lasat de seara pana dimeniata sa se dezghete). Am calit ciupercile la foc iute pana zeama de pe ele a scazut considerabil. Se asezoneaza cu sare, piper si putin cimbru, se lasa sa se raceasca. La final se adauga 2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate cu boia.

Pe masa de lucru se intinde aluatul foietaj. Peste aluat se pun feliile de prosciutto, apoi umplutura de ciuperci. Punem muschiuletul in mijloc si rulam cat mai strans. Surplusul de aluat de la capete se taie si se da deoparte. Se unge aluatul cu galbenus de ou, se cresteaza cu o furculita sau cutit bine ascutit. Se da la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 40 minute. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, se feliaza si se serveste cu garnitura preferata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc Wellington" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Filet de porc à la Wellington

Postat de JustLoveCookin

Filet de porc à la Wellington

Cu cateva ore inaintea prepararii animalutului il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam bine cu toate mirodeniile de mai sus,inclusiv sarea,exclusiv mustarul.Multi o pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2019, 16:49
Un preparat deosebit !!! Felicitari !!!!
la 03.01.2019, 16:53
Multumesc, Miha!! Sincer, a iesit deosebit la gust din cauza hribilor. Eu am facut doua bucati. Unul l-am luat cu mine in vacanta, iar cei care l-au gustat au fost tare incantati
la 03.01.2019, 16:56
Arata tare bine!
la 03.01.2019, 16:59
De multisor imi este si mie in plan !!! Precis am sa-l prepar !!! Imi place si garnitura ta
la 03.01.2019, 16:59
Multumesc, Rahela!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking