Lasagna cu carne de curcan

Postat de Irina in Lasagna
19 Noi 2013 | 25914 vizualizari
Lasagna cu carne de curcan

Reteta asta de lasagna o am de ceva vreme preparata, bine ca n-am uitat de ea...

Ingrediente

  • 8 foi de lasagne
  • 400-500 g carne de curcan tocata
  • 2 cepe
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper 
  • busuioc
  • 1 ceasca de apa
  • suc de rosii
  • 200 g parmezan ras
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 900 ml lapte
  • sare

Mod de preparare

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de lasagna. 

Am pregatit ingredientele pentru sosul ragu. Acesta l-am facut intr-un vas Zepter.

Am pus vasul la incins, gol, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei si ceapa tocata marunt. Am amestecat si am adaugat imediat si carnea. Am amestecat din nou, am adaugat putina apa si am acoperit vasul cu capacul.

Carnea se gateste in continuare in vas, cu focul oprit. Cand acul indicator a coborat in zona galbena, carnea este facuta. 

Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si sucul de rosii. Fara sa mai acopar vasul cu capacul am mai lasat cateva minute pe foc si am oprit.

Sosul bechamel:

Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final.

Acum, ca ambele sosuri sunt preparate, trecem la asamblare:

Am uns peretii unui vas termorezistent cu unt, dupa care am pus un strat de sos bechamel, unul de sos ragu si am presarat putin parmezan ras.

Am pus deasupra foi de lasagna. Forma mea fiind dreptunghiulara, am pus doar doua foi, una langa alta, pe lungime.

Am repetat operatiunea: peste foi am pus sos bechamel, sos ragu si parmezan ras.

Peste ultimul strat de foi si sosuri am presarat putin mai mult parmezan.

Am pus forma in cuptorul incalzit la 220 grade pentru aprox 20 de minute, pana stratul de deasupra a prins o culoare aurie. 

Am lasat la racit lasagna, dupa care am taiat-o, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu frunzulite de busuioc.

Pofta buna! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Lasagna delicioasa

Postat de RuxyRux

Lasagna delicioasa

Eu am dublat cantitatile pentru ca de fiecare data cand prepar foi de lasagna prepar si taitei de casa :) Aluatul se prepara simplu amestecand ingredientele si punand apa cate putin cat sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2013, 16:54
Primaaa !!!
la 19.11.2013, 16:56
mamaaaa, ce poze faci tu Iri!
la 19.11.2013, 16:56
super
la 19.11.2013, 17:05
Delicioasa
la 19.11.2013, 17:16
Lasagna imi place oricum

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking