Lasagna

Postat de miremirc in Lasagna
2 Feb 2012 | 31359 vizualizari
Lasagna

by e-retete.ro

Ingrediente

  • Sos ragu
  • 500 g carne vita (sau amestec porc si vita)
  • 50 g pancetta (sunca uscata dar neafumata)
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 50 ml vin alb
  • 2 lg ulei
  • 2 lg unt
  • 400 g pulpa rosii Cirio
  • sare
  • piper
  • oregano
  • un varf cutit de scortisoara
  • un varf cutit de nucsoara macinata
  • Sos bechamel :
  • 100 g unt
  • 2 lg faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • nucsoara macinata
  • piper  
  • 9 foi lasagna (eu am folosit Panzani)
  • 100 g parmezan ras
  • 2 lg ulei

Mod de preparare

Pentru sos ragu :  Intr-o craticioara punem uleiul si untul sa se incinga pe foc, apoi adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Calim timp de 10 minute

Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea macinata cu pancetta. Omogenizam si lasam pe foc cam 5 minute, pana se albeste carnea si se evapora sucul care-l lasa carnea, apoi stingem cu vinul alb si lasam pana se evapora . Adaugam pulpa de rosii si amestecul de condimente. Omogenizam si mai lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. trebuie amestecat din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul cratitei carnea.

Sosul ragu il putem folosi la diferite paste, la canellonni, lasagna etc.

Pentru sos bechamel : pe foc mic, topim intr-o craticioara untul, apoi adaugam faina si amestecam bine pentru omogenizare. Laptele fierbinte il turnam in fir subtire peste untul topit si faina, amestecand mereu; cu mana dreapta amestecam in sos si cu mana stanga turnam laptele . Acum adaugam sarea, piperul si nucsoara macinata.

Pentru lasagna : Fierbem foile de lasagna in apa clocotita cu sare timp de 3 minute, dupa care le scoatem pe un prosop .

Pregatim o forma (24x24 cm) astfel : cu cele 2 linguri de ulei ungem forma , inclusiv marginile, apoi ungem cu sos bechamel fundul formei.

Deasupra asezam 3 foi , usor suprapuse, jumatate din sosul ragu, apoi sos bechamel si presaram parmezan pe toata suprafata. Inca un rand de 3 foi, sos ragu ce a mai ramas, sos bechamel, parmezan . Ultimul rand, cel de-al 3-lea : asezam ultimele 3 foi, sos bechamel si parmezan mult. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 35 de minute.

Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem folia de aluminiu si mai lasam in cuptor pana se rumeneste lasagna deasupra (cam 10 minute)

Reteta aceasta de lasagna este absolut delicioasa !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 08:36
place prima servita
la 02.02.2012, 08:41
Delicioasa!!!
la 02.02.2012, 09:18
Excelenta!
la 02.02.2012, 09:32
vreau!
la 02.02.2012, 09:52
delicioasa

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking